08:23 23.08.2019

Начальники Генштабів України та Польщі обговорили розвиток співпраці та обмін досвідом

3 хв читати
Начальники Генштабів України та Польщі обговорили розвиток співпраці та обмін досвідом

Під час зустрічі начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака з начальником Генштабу ЗС Польщі генерал-лейтенантом Раймундом Анджейчаком сторони обговорили стан і перспективи розвитку українсько-польської співпраці.

Як повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗСУ в соцмережі Facebook, прикордонна зустріч начальників генштабів Збройних сил України та Війська Польського відбувається вже традиційно у Львові, в Національній академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

За словами Хомчака, Росія продовжує реалізовувати власну стратегію у війні проти українського народу, зберігає військовий важіль впливу на Україну через ведення бойових дій на Донбасі.

"Ключова мета агресивної політики Москви - встановлення контролю над усією Україною та призупинення її руху до членства в НАТО", - акцентував начгенштабу ЗСУ.

Згідно з інформацією, під час офіційних двосторонніх переговорів між делегаціями обговорювалися актуальні питання трансформації системи управління ЗС України та Республіки Польща, стан і перспективи розвитку українсько-польської співпраці.

"ЗСУ використовують та враховують успішний досвід інтеграції Війська Польського до НАТО - переходимо від слів до дій! Свідченням цього є успішне функціонування та збільшення кількості спільних тренувань і військових навчань штабів та підрозділів обох держав, зокрема на базі Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького", - зазначив генерал-лейтенант Хомчак.

Зокрема, йдеться в повідомленні, в 2019 році передбачено спільну участь військовослужбовців ЗС України та Польщі в командно-штабному навчанні із залученням військ "Репід Трайдент - 2019" у другій половині вересня і в багатонаціональних навчаннях "Кленова арка - 2019" у жовтні-листопаді цього року.

"Україна відіграє ключову роль у регіоні з геостратегічної точки зору. Для нас надзвичайно важливим було зрозуміти, що насправді відбувається в Україні, почути українську сторону та усвідомити, що необхідно зробити, щоб Україна успішно розвивалася у військовій сфері, що є для мене найбільшим пріоритетом", - зазначив начгенштабу ЗС Польщі після двосторонніх переговорів.

Згідно з інформацією, також Анджейчак зазначив, що "Польща як сусідка Україна не може залишитись осторонь, коли спостерігає проблеми України з її агресивним сусідом - Російською Федерацією, оскільки наш обов’язок - спілкуватися та співпрацювати одне з одним, щоб безпека всіх українців та поляків була гарантована на найвищому рівні".

Він додав, що Військо Польське запропонує українським колегам більше ніж 20-річний досвід перебування в НАТО щодо управління, модернізації військ і зміни їхньої ментальності. Водночас польська сторона хотіла б використовувати досвід ЗС України, отриманий під час відбиття агресії РФ на Донбасі.

"Ми сьогодні обговорили багато тем щодо співробітництва ЗС України та Республіки Польща. Надзвичайно приємно, що генерал-лейтенант Раймунд Анджейчак налаштований на співпрацю і сьогоднішня зустріч відкрила нові горизонти для нашого співробітництва. Найголовніше, що сьогодні пан генерал-лейтенант Раймунд Анджейчак підтвердив, що він повністю сприятиме нашому руху в Європу та інтеграції в НАТО через обмін досвідом, експертну дорадчу допомогу та спільні стажування, що інтенсифікує проведення всіх спільних запланованих заходів", - наголосив Хомчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА