18:31 01.08.2019

У британській армії з'явиться підрозділ для боротьби з хакерами та онлайн-пропагандою

2 хв читати
У британській армії з'явиться підрозділ для боротьби з хакерами та онлайн-пропагандою

В армії Великої Британії з'явиться новий підрозділ, який курируватиме боротьбу з кіберзагрозами, зокрема з хакерами, онлайн-пропагандою і дезінформацією, повідомляє телеканал Sky News із посиланням на Міноборони Великої Британії.

Військових, які працюватимуть у цьому підрозділі, навчать збирати розвідувальні дані, таємно стежити за користувачами в інтернеті, а також низці інших навичок, корисних у кіберпросторі.

Військові нового шостого підрозділу також вивчатимуть різні культури і мови, зазначає видання Independent. У разі потреби працівників підрозділу відправлятимуть за кордон для проведення операцій.

"Методи ведення війни змінюються, межа між традиційними і нетрадиційними методами дедалі більше стирається", - заявив командувач регулярної армії генерал-лейтенант Айван Джонс. "Армія має зберігати здатність адаптуватися і розвиватися як бойова сила", - додав він.

У Міноборони наголосили, що поява нового підрозділу не приведе до зростання кількості персоналу або зміни фінансування. За даними газети The Daily Mail, до нового підрозділу увійдуть 14,5 тис. військових, направлених з інших підрозділів.

Останніми роками держави, уряди і терористичні організації почали дедалі частіше вдаватися до кібератак і кампаній з дезінформації, зазначає телеканал. Так, стверджує Sky News, нещодавно джерела, пов'язані з Росією, поширювали неправдиві повідомлення про негідну поведінку британських солдатів на навчаннях у Хорватії.

Рішення про створення підрозділу з кібербезпеки було ухвалено після того, як Велика Британія провела онлайн-операцію проти терористичного угрупування ІД, яке вербувало та радикалізувало користувачів в інтернеті в Іраку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА