14:52 01.08.2019

Луценко проводить наради, зокрема у справі суддів ОАСК

2 хв читати
Луценко проводить наради, зокрема у справі суддів ОАСК

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вже повернувся на роботу і в четвер проводить наради, зокрема у кримінальному провадженні, що стосується суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"... сьогодні генпрокурор проводить кілька нарад, зокрема у справі суддів ОАСК", - написала Сарган на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Вона також зазначила, що Луценко з друзями відпочивав у Провансі (Франція). "Подорожуючи регіоном на авто, в одному із ресторанів міста Горд Луценки з друзями зупинилися пообідати", - написала Сарган.

Раніше у четвер Луценко повідомив, що провів 10-денну відпустку в Провансі.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду м. Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбувалися у рамках розслідування можливого здійснення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА