19:41 30.07.2019

Суд ЄС зобов'язав сайти з кнопкою "Like" від Facebook попереджати про збір даних

2 хв читати
Суд ЄС зобов'язав сайти з кнопкою "Like" від Facebook попереджати про збір даних

Сайти, на яких є кнопка "Like" ("Подобається") від Facebook, несуть відповідальність за збір особистих даних користувачів нарівні з цією соцмережею, вирішив Європейський суд (Люксембург).

Згідно з його постановою, інтернет-сторінки в таких випадках зобов'язані попереджати відвідувачів про те, що їх дані передаються співробітникам Facebook, і пояснювати, з якою метою це робиться.

При цьому відповідальність за їх подальшу обробку лежить тільки на соцмережі, і інші сайти не мають права приймати рішення, пов'язані з цим процесом. Суд зазначив, що, публікуючи кнопку "Подобається", сайт прагне оптимізувати свою рекламу і отримати економічну вигоду, повідомляє Deutsche Welle.

Дана справа розглядалася судом у зв'язку зі зверненням Товариства захисту прав споживачів у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія, яке обвинуватило німецький інтернет-магазин одягу Fashion ID у зборі даних користувачів без їх згоди.

Як говориться в постанові суду, Fashion ID інтегрував у свій сайт кнопку "Gefallt mir" (німецькою: "Подобається"), що, напевно, призвело до того, що дані користувача, який відкриває сторінку магазину, направляються в ірландський офіс Facebook. "Очевидно, що ця передача відбувається без відома самого користувача і незалежно від того, чи зареєстрований він у соцмережі", - йдеться в постанові.

До Європейського суду звернувся Вищий земельний суд в Дюссельдорфі, в який було подано позов проти Fashion ID, за роз'ясненням правозастосування положень законів ЄС про захист особистих даних.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак зустрівся з Олександром Соросом

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ АЗАРХІНА НАПИСАЛА ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯМ ВІЦЕПРЕМ'ЄРА КУБРАКОВА

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА