07:56 27.07.2019

Американська "вантажівка" Cargo Dragon в суботу здійснить стиковку з МКС

2 хв читати
Американська "вантажівка" Cargo Dragon в суботу здійснить стиковку з МКС

Вантажний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX в суботу повинен буде зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Як повідомлялося, ракета-носій Falcon 9 в п'ятницю вивела на орбіту Землі 18-й за рахунком вантажний космічний корабель Cargo Dragon у рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання МКС. Старт був здійснений з 40-го пускового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал в штаті Флорида.

За повідомленням компанії SpaceX, даний корабель раніше вже двічі побував у космосі - в квітні 2015 року та в грудні 2017 року. Таким чином, це буде вже третій політ "вантажівки" SpaceX до МКС.

Він повинен доставити на МКС близько 2,3 тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції. Зокрема, на МКС буде доставлено американський космічний біомедичний 3D-принтер, розроблений американськими компаніями Techshot і nScrypt за сприяння NASA. Його планується використовувати в експериментах з 3D-друку серцевих тканин і органів.

Наразі Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю.

Стиковка в суботу буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки" 17-метровою автоматичною рукою-маніпулятором Canadarm-2 МКС і подальшим приєднанням його до американського сегменту станції - модуля Harmony. "Ловити" корабель буде американський астронавт Нік Хейг. А процес його безпосереднього стикування зі станцією буде здійснюватися за командами з Центру управління польотами NASA в Х'юстоні.

Cargo Dragon перебуватиме в складі МКС менше чотирьох тижнів. 20 серпня він буде зведений з орбіти, і його капсула, яка спускатиметься, приводниться в Тихому океані поблизу Каліфорнії. Корабель доставить на Землю результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті, загальною вагою більше 1,5 тонн.

З 2012 до 2019 року компанія SpaceX здійснила 18 запусків вантажних кораблів Dragon до МКС. Один закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9. Належна Ілону Маску компанія SpaceX має контракт з NASA на 20 запусків "вантажівки" на суму $ 2 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА