14:49 17.07.2019

У справі про закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не пред'являли - Труба

2 хв читати
У справі про закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не пред'являли - Труба

У рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міністерства оборони України підозри нікому не пред'являли, всі бронежилети, що не відповідають вимогам, вилучило слідство, повідомив директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба.

"Усі бронежилети з бракованої партії вилучено... Бронежилети у кількості 11 тис. штук не потрапили на фронт", - розповів Труба на брифінгу в середу в Києві.

Директор ДБР зазначив, що йому не відомі наміри людей, які закуповували цю продукцію. "Можливо, вони мали намір залишити ці бронежилети на складах Міністерства оборони України, можливо, у них були наміри віддати ці бронежилети нашим військовим", - сказав він.

За словами Труби, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було здійснено повну перевірку.

"Я достовірно знаю, що вищі посадові особи Міністерства оборони України чітко розуміли, що закуповують неякісні, такі, що не відповідають технічним вимогам (бронежилети - ІФ)", - наголосив він.

Водночас Труба звернув увагу на те, що в цьому кримінальному провадженні наразі немає конкретних підозр.

"Було укладено договір на закупівлю 20 тис. бронежилетів, але поставлено на склади було 11 тис. І всю цю партію 2019 року вилучили слідчі ДБР... Що стосується підозр... Нині я не підозрюю жодну посадову особу Міністерства оборони в правовому розумінні цього слова... До завершення експертиз... ми не можемо повідомити комусь про підозру", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА