08:18 02.07.2019

Болтон відкинув інформацію про готовність США погодитися на часткову відмову КНДР від ядерної зброї

2 хв читати
Болтон відкинув інформацію про готовність США погодитися на часткову відмову КНДР від ядерної зброї

Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон у понеділок заявив, що ніколи не обговорював і не чув про те, що США готові піти на "ядерну заморозку" з боку КНДР.

"Ні співробітники Ради національної безпеки, ні я не обговорювали і не чули про будь-яке прагнення "втішитися ядерним заморожуванням з боку КНДР", - написав Болтон.

"Це чиясь гідна осуду спроба позбавити президента можливості маневру. За це повинні бути наслідки", - додав він, коментуючи в пресі повідомлення про можливу готовність Вашингтона послабити вимоги щодо закриття північнокорейської ядерної програми.

Раніше газета The New York Times повідомила, що в адміністрації президента США Дональда Трампа формується ідея про те, що допомогти переговорам з КНДР зможе згода США на так звану "ядерну заморозку". Це має на увазі, що КНДР припинить виробляти нові ядерні матеріали, але збереже вже існуючу ядерну зброю.

"Адміністрація все ще наполягає на публіці і в приватному порядку, що її метою залишається повна денуклеаризація. Але, визнаючи, що її максималістичні вимоги швидкої відмови Кім Чен Ина від його ніжно улюбленої ядерної програми ведуть у нікуди, вона розглядає новий підхід, який почнеться зі значного, але обмеженого першого кроку", - пише газета.

Новий задум передбачає, що американська сторона спробує умовити Північну Корею на те, щоб вона відмовилася в обмін на зняття санкцій не тільки від ядерного об'єкта в Йонбені, що Пхеньян пропонував зробити на саміті США-КНДР в Ханої, а й від інших ядерних об'єктів, зазначає газета.

Йонбен - найбільший ядерний об'єкт КНДР, заснований у 1964 році. За підсумками другого саміту США-КНДР північнокорейська сторона заявляла, що Пхеньян був готовий "назавжди і повністю" закрити ядерні об'єкти в Йонбені в обмін на часткове зняття міжнародних санкцій. Угоди в ході саміту досягнуто не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА