18:42 27.06.2019

СБУ не має офіційних відомостей про українців, яких представники "ДНР/ЛНР" планують повернути

2 хв читати
СБУ не має офіційних відомостей про українців, яких представники "ДНР/ЛНР" планують повернути

Служба безпеки України не має офіційної інформації про осіб, яких представники "ДНР/ЛНР" мають намір повернути в Україну, водночас готові зустрічати всіх українців, які перебували в полоні.

"У СБУ немає офіційної інформації щодо осіб, яких представники "Д/ЛНР" планують повернути в Україну. Водночас ми готові до зустрічі на рідній землі всіх українців, які перебували в полоні бойовиків, і вважаємо це позитивом", - йдеться в повідомленні на сторінці СБУ у Facebook.

Як повідомлялося, голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук домовився з головами так званих ДНР і ЛНР Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником про передання Києву чотирьох українських полонених, про що заявив народний депутат Вадим Рабінович.

"Прийнято рішення про звільнення чотирьох громадян України (троє з них військовослужбовці), котрих тримають у Донецьку і Луганську", - написав Рабінович на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Рабінович також оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фотокопію списку полонених українців, яких планують звільнити. Згідно з ним, на свободу вийдуть військовослужбовець ЗСУ Великий Дмитро Миколайович 1998 року народження, який потрапив у полон "ЛНР" 11 вересня 2016 року; командир відділення української армії Веремейчик Яків Петрович 1986 року народження, який потрапив у полон "ЛНР" 25 травня 2018 року; старшина 53-ї окремої мотострілкової бригади Сухопутних військ ЗСУ Горяїнов Максим Анатолійович 1984 року народження, який потрапив у полон "ДНР" 22 травня 2017 року.

Владі України передадуть також затриманого "МДБ ЛНР" 16 жовтня 2017 року Міхєєва Едуарда Анатолійовича 1964 року народження, засудженого за "державну зраду" до 12 років ув'язнення "військовим судом ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА