20:24 07.06.2019

Двох із трьох членів екіпажу літака, що сів на воду в Києві, госпіталізували, порушено справу

2 хв читати
Двох із трьох членів екіпажу літака, що сів на воду в Києві, госпіталізували, порушено справу

Двох із трьох членів екіпажу літака Ан-2, який був змушений екстрено сісти на воду на західній околиці Києва, госпіталізували з тілесними ушкодженнями, повідомляє начальник відділу комунікацій столичного главку поліції Оксана Блищик.

"Унаслідок аварійної посадки троє осіб, які перебували на борту літака, дістали тілесних ушкоджень. Двох чоловіків, зокрема, госпіталізували, де їм надають зараз необхідну медичну допомогу", - розповіла Блищик на брифінгу в п'ятницю.

За її словами, слідчі столичної поліції вже розпочали кримінальне провадження за фактом аварійної посадки літака на водойму в Святошинському районі Києва за ст.276 Кримінального кодексу України. "Це порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту. Такі дії, відповідно до санкції статті, караються виправними роботами на термін до 2 років або обмеженням волі на термін до 3 років", - розповіла представник главку.

Блищик зазначила, що правоохоронці дізналися про екстрену посадку близько 16:00 у п'ятницю і відразу направили на місце події наряди патрульної поліції, слідчих Головного управління поліції, які розслідують дорожньо-транспортні пригоди, а також рятувальників і лікарів.

"Нам вдалося поспілкуватися з пілотом літака. За його словами, на 20-й хвилині обльоту він відчув, що зменшується потужність двигуна, й літак починає знижувати швидкість. З огляду на те, що до злітної смуги літак міг просто не долетіти, чоловік прийняв рішення аварійно посадити його на водойму в Святошинському районі. Звісно, вся ця інформація перевірятиметься в рамках розслідування", - розповіла вона.

Як повідомлялося, о 15:16 п'ятниці від командира екіпажу літака диспетчеру аеродрому "Чайка" надійшов сигнал про те, що літак змушений сісти на воду через технічні причини. О 15:38 літак сів на поверхню води в озері. О 16:30 рятувальники допомогли дістатися берега трьом членам екіпажу. Стан їхнього здоров'я задовільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА