21:41 01.06.2019

Майже 80 робочим оборонного заводу і жителям Дзержинська знадобилася медична допомога після вибухів

2 хв читати
Майже 80 робочим оборонного заводу і жителям Дзержинська знадобилася медична допомога після вибухів

За медичною допомогою після вибуху на оборонному заводі в нижегородському Дзержинську звернулися 79 осіб, 15 з них госпіталізовані, заявляють в Міністерстві охорони здоров'я РФ.

"За оновленою інформацією, в зв'язку з вибухом на заводі "Кристал" усього за медичною допомогою звернулося 79 осіб, 38 працівників заводу і 41 житель міста. Дітей серед них немає", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я Росії в суботу.

Раніше повідомлялося про 43 постраждалих.

"Станом на 18:00, на стаціонарному лікуванні перебуває 15 осіб, одна пацієнтка в тяжкому стані, близькому до середнього, 14 - середнього ступеня тяжкості. Амбулаторна допомога надана 63 пацієнтам", - повідомляє МОЗ.

Як повідомлялося, близько 12:00 на території оборонного заводу "ДержНДІ "Кристал" у Дзержинську (Нижегородська область) сталося кілька вибухів техногенного характеру. В результаті зруйновані п'ять будівель підприємства (три складських і два виробничих), виникла пожежа. Від вибухів вибите скло в 185 будинках у радіусі трьох кілометрів і на заводських територіях.

Джерело "Інтерфаксу" уточнило, що в цеху, де сталися вибухи, вироблялися фугасні авіабомби та компоненти до них, там же зберігалися боєприпаси.

За останніми даними, в результаті НП постраждали 43 людини (15 з них госпіталізовані), загиблих немає.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 217 КК РФ (порушення вимог промислової безпеки виробничих об'єктів).

АТ "ДержНДІ "Кристал" (Холдинг "спецхімії", держкорпорація "Ростех") - провідна організація в Росії в галузі створення і впровадження технологій отримання вибухових речовин і складів для озброєння і військової техніки, а також для цивільних галузей промисловості. Інститут також проводить роботи в рамках федеральних цільових програм в інтересах організацій і підприємств Мінпромторгу, Росатома, Роскосмоса, МВС, ФСБ і видобувних галузей промисловості, йдеться на сайті підприємства.

Майже два місяці тому на заводі теж стався вибух, який повністю зруйнував будівлю іншого цеху.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА