19:44 30.05.2019

Нардеп А.Геращенко просить перевірити законність дій директора ДБР Труби

2 хв читати
Нардеп А.Геращенко просить перевірити законність дій директора ДБР Труби

Народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко направив заяви генеральному прокурору України Юрію Луценку та керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому з проханням перевірити законність дій директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби.

"Сьогодні 378 днів відтоді, як Роман Труба займає пост директора Державного бюро розслідувань. Результати роботи Романа Труби на своєму посту я можу коротко охарактеризувати одним словом - провал", - написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер.

Депутат стверджує що, "маючи більш ніж достатньо часу і можливостей", Труба досі не забезпечив визначення умов конкурсу на 142 керівні посади ДБР, "що є прямим блокуванням розвитку важливого правоохоронного органу з боку директора ДБР". Також, за його словами, не створена дисциплінарна комісія ДБР, "що створює ілюзію безкарності і породжує безвідповідальність у співробітників ДБР".

За словами Геращенка, в законі про ДБР депутати прописали "фактичну неможливість звільнення директора Держбюро розслідувань за будь-яких обставин," - директор ДБР може покинути свою посаду тільки в разі вироку суду щодо нього або вчинення адміністративного корупційного правопорушення, заяви за власним бажанням або отримання громадянства іншої держави, що є "величезною помилкою".

"Я вважаю за необхідне, в найкоротші терміни внести в закон "Про ДБР" зміни, які дозволять знімати директора ДБР за тією ж процедурою, як і генерального прокурора України: висловлення недовіри ВР за пропозицією не менш як 150 народних депутатів України, а також у разі порушення закону не менше 226 голосами за звільнення", - написав Геращенко.

Він також вважає за необхідне дати оцінку "систематичному нехтуванню чинним законодавством, а також безпосередньо вимогами закону "Про ДБР" з боку Романа Труби".

"Саме тому я підготував і направив сьогодні заяву генеральному прокурору України Юрію Луценку, а також керівнику САП Назару Холодницькому з проханням провести перевірку законності окремих дій поки ще директора ДБР Романа Труби", - написав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА