16:34 29.05.2019

Філарет звернув увагу митрополита Епіфанія на ситуацію з настоятелем Свято-Покровського собору в Києві

2 хв читати
Філарет звернув увагу митрополита Епіфанія на ситуацію з настоятелем Свято-Покровського собору в Києві

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до настоятеля Української православної церкви (Православної церкви України) митрополита Київського та всієї України Епіфанія у зв'язку з ситуацією навколо Свято-Покровського собору (Солом'янський район Києва) і його настоятеля - протоієрея Олександра Трофимлюка, якому Філарет заборонив священнослужіння.

"Мені стало відомо, що Покровська церква м. Києва (на Солом’янці) через протоієрея Олександра Трофимлюка, забороненого мною у священнослужінні, виходить із мого підпорядкування, як правлячого архієрея м. Києва, підтвердженого рішенням Священного Синоду від 5 лютого 2019 року, і переходить разом із парафією під Ваше підпорядкування без відпускної грамоти. Прийняли Ви цю парафію чи ні - мені не відомо", - йдеться в листі Філарета на ім'я митрополита Епіфанія, оприлюдненому в середу прес-центром Київської патріархії.

При цьому він зазначив, що якщо глава УПЦ (ПЦУ) прийняв прихід "без згоди правлячого архієрея", то це означає порушення канонічного порядку в переході духовенства з однієї єпархії в іншу.

"Я думаю, що Ви, як Предстоятель, повинні підтримувати, і думаю, що в дійсності підтримуєте канонічний порядок і архієрейську присягу, надану при єпископській хіротонії - "не приймати у свою єпархію без відпускної грамоти", - додав патріарх Філарет.

Раніше він видав указ від імені Української православної церкви Київського патріархату, згідно з яким заборонив священнослужіння протоієрею Олександру Трофимлюку, якого в лютому було призначено ректором Київської православної богословської академії замість митрополита Епіфанія.

У свою чергу Трофимлюк на сторінці у Facebook зазначив, що він клірик Православної церкви України, а УПЦ-КП припинила релігійну діяльність 15 грудня 2018 року.

"Як клірик Української православної церкви (Православної церкви України) будь-які розпорядження, опубліковані від імені УПЦ-КП, вважаю недійсними", - зазначив протоієрей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА