12:49 28.05.2019

У Коломиї загинув адвокат Петрів із дружиною

2 хв читати

Адвокат Михайло Петрів та його дружина загинули у власному будинку в Коломиї Івано-Франківської області, повідомляється на сторінці Національної асоціації адвокатів України у Facebook у вівторок.

"Сьогодні, 28 травня, о 14:00 відбудеться екстрене засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. Комітет обере належний спосіб реагування на цю трагедію. Висловлюємо щирі співчуття та поділяємо горе рідних і близьких загиблого подружжя з приводу тяжкої втрати", - йдеться в повідомленні.

У поліції повідомляють, що М.Петров застрелив дружину, після чого підпалив будинок і наклав на себе руки. Біля тіла чоловіка знайдено обріз мисливської гладкоствольної рушниці та газовий пістолет.

"Встановлено, що між подружжям виникла сварка, під час якої чоловік застрелив свою дружину з рушниці. Внаслідок отриманого вогнепального поранення жінка померла на місці. Далі чоловік підпалив одну з кімнат будинку й покінчив життя самогубством - застрелився. В будинку поліцейські виявили та вилучили передсмертну записку, в якій людина просить вибачення у рідних за скоєне", - повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківської області.

Інформація про пожежу надійшла правоохоронцям о 19:56 у понеділок, тіла 56-річної жінки та 54-річного чоловіка з вогнепальними пораненнями грудної клітки було знайдено під час ліквідації пожежі на другому поверсі будинку.

За фактами умисного вбивства за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України та незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу відкрито кримінальне провадження. Триває перевірка.

У Національній асоціації адвокатів зазначають, що Петрів був відомим своєю адвокатською і громадською діяльністю, зробив багато для відновлення української культури та історії, зокрема брав участь у написанні наукових праць з адвокатури, зробив вагомий внесок у встановлення незалежної адвокатури в Україні.

Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова звернулася до глави МВС стосовно цього злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА