20:00 15.05.2019

Горбатюк не бачить підстав для повідомлення підозри Лещенку

2 хв читати
Горбатюк не бачить підстав для повідомлення підозри Лещенку

Начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури України Сергій Горбатюк не бачить юридичних підстав для повідомлення підозри народному депутату Сергію Лещенку за розголошення матеріалів слідства щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, інформації про відкриття такого провадження теж немає.

В інтерв'ю радіо НВ у середу ввечері, коментуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка про те, що Лещенка буде допитано, і, можливо, йому буде повідомлено про підозру, Горбатюк зазначив, що йому не відомо про те, що відкрито кримінальне провадження за цим фактом.

"Мені навіть не відомо, чи зареєстровано кримінальне провадження за цим фактом", сказав він.

"Навіть із точки зору кваліфікації дій (Лещенка - ІФ) саме в розголошенні даних досудового розслідування я не бачу реальних підстав для повідомлення про підозру і, відповідно, підстав для таких заяв генпрокурора", - зазначив Горбатюк.

При цьому начальник управління спецрозслідування зазначив, що рішення про те, чи мало місце розголошення інформації розслідування, приймає слідчий і прокурор у кримінальному провадженні. "Слідчий і прокурор у нашому кримінальному провадженні (щодо "амбарної книги" Партії регіонів - ІФ) таких рішень не приймав", - пояснив Горбатюк.

Він наголосив, що водночас генпрокурор сам розголосив інформацію досудового розслідування в частині розголошення даних про передання коштів політтехнологу та колишньому главі передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Полу Манафорту.

Крім того, Горбатюк повідомив, що наразі немає відповідей від американських колег щодо виконання міжнародних клопотань, зокрема допиту Манафорта, лише надано частину копій документів.

Як повідомлялося, 14 травня генеральний прокурор Луценко заявив, що народного депутата України (позафракційного) Лещенка буде викликано до Генеральної прокуратури, а потім, імовірно, йому буде вручено підозру.

"Наше слідство в справі Burisma є незалежним, неполітизованим та об'єктивним... Народного депутата Лещенка викличе слідство, йому буде поставлено запитання і, ймовірно, вручено підозру про розголошення даних досудового слідства стосовно так званої чорної каси Партії регіонів, що призвело до втручання в американські вибори з української території", - сказав Ю.Луценко українським телеканалам у вівторок.

При цьому генпрокурор наголосив, що журналісти не несуть відповідальності за розголошення матеріалів, однак С.Лещенко вже був у статусі депутата. "Але пан Лещенко як народний депутат точно її (відповідальність - ІФ) понесе. Або він повідомить, хто йому злив інформацію, або відповідатиме самостійно", - додав Ю.Луценко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА