17:55 11.05.2019

Особистий адвокат Трампа назвав серед ворогів президента США українського нардепа Лещенка

3 хв читати
Особистий адвокат Трампа назвав серед ворогів президента США українського нардепа Лещенка

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані (Rudy Giuliani), скасував візит в Україну, назвавши серед ворогів президента США народного депутата Сергія Лещенка, зазначивши при цьому, що нардеп надав фейкову "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Коментуючи в інтерв'ю Fox News свою відмову їхати в Україну, Р.Джуліані заявив, що він не хоче їхати "до групи людей, які є ворогами президента США". "Є людина, яка була викрита в допомозі демократам під час виборів 2016 року. Його ім'я - Лещенко, він оприлюднив "чорну книгу" (так звана "чорна бухгалтерія" Партії регіонів, в якій фігурував колишній глава передвиборчого штабу Д.Трампа Пол Манафорт - ІФ)", - стверджує адвокат.

Він назвав підробкою передані в 2016 році С.Лещенком матеріали "чорної бухгалтерії".

Крім того, Р.Джуліані стверджує, що син колишнього віце-президента США Джо Байдена отримав від $3 млн до $10 млн від "корумпованого (crooked) українського олігарха, що ховається в Росії".

У свою чергу, коментуючи цю інформацію американського адвоката, С.Лещенко у Фейсбуці виклав своє бачення ситуації: "Джуліані зрозумів, що Луценко (генеральний прокурор України Юрій Луценко - ІФ) його систематично обманював. Луценко 1) бреше, що справу Буризми закрили через Байдена, а його закривав сам Луценко; 2) бреше, що "чорна бухгалтерія" сфальсифікована - а є експертизи, що ні".

Крім цього, за словами С.Лещенка, Ю.Луценко "бреше про те, що мене і Ситника (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) засудили за втручання у вибори - а це був адмінсуд за позовом Розенблата (народний депутат Борислав Розенблат – ІФ) і рішення не вступило в законну силу".

Він вважає, що Ю.Луценко "по суті втягнув Україну в чужу війну, зробивши нас розмінною монетою за столом між Трампом і Байденом, а зробив він з однією метою - зберегти свою посаду генпрокурора".

Як повідомлялося, Р.Джуліані в інтерв'ю New York Times повідомив, що планує в найближчі дні поїхати в Україну, щоб переконати нову владу не припиняти розслідування, які, як він вважає, будуть вигідні американському лідеру. За інформацією видання, адвокат мав намір поїхати в Київ на зустріч із В.Зеленським і переконати його дати хід розслідуванням, які можуть принести нову інформацію про дві справи, що є особливо важливими для Д.Трампа.

Перша стосується витоків розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе російське втручання у вибори США. Друга - зв'язок сина колишнього віце-президента США Дж.Байдена Гантера з українською газовою компанією.

Пізніше в телешоу "Fox News @ Night" Р.Джуліані заявив про скасування візиту в Україну. "З огляду на те, що я почув від двох дуже надійних людей..., - президент (В.Зеленський – ІФ) оточений людьми, які є ворогами президента (Д.Трампа - ІФ), і людьми, які, принаймні в одному випадку, явно корумповані і залучені в цю схему", - розповів Р.Джуліані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА