11:47 11.05.2019

Заяви про начебто відновлення діяльності в Україні УПЦ-КП не відповідають дійсності - Міністерство культури

2 хв читати
Заяви про начебто відновлення діяльності в Україні УПЦ-КП не відповідають дійсності - Міністерство культури

Міністерство культури України заявляє, що інформація про нібито відновлення діяльності в Україні такого релігійного об'єднання, як Українська православна церква Київського патріархату, не відповідає дійсності.

"Міністерство культури України, реагуючи на поширювану низкою засобів масової інформації заяву про нібито подальшу діяльність чи відновлення в Україні релігійного об’єднання Українська православна церква Київського патріархату, інформує про таке: (...) заяви про нібито відновлення діяльності в Україні такого релігійного об’єднання як УПЦ КП є такими, що не відповідають дійсності", - йдеться в заяві міністерства.

У Міністерстві культури зазначають, що постановою помісного собору колишньої Української православної церкви Київського патріархату, ухваленою 15 грудня 2018 року, напередодні Всеукраїнського православного об'єднавчого собору, діяльність такого релігійного об'єднання, як УПЦ-КП, було припинено шляхом об'єднання і приєднання до утвореної Православної церкви України (ПЦУ).

Також наказом Мінкультури від 30 січня 2019 року було зареєстровано статут релігійної організації "Київська митрополія ПЦУ". Цим наказом на підставі рішень Помісного собору УПЦ-КП було визнано такими, що втратили чинність, накази міністерства від 12 червня 2017 року "Про реєстрацію статуту релігійної організації "УПЦ-КП" у новій редакції та від 8 липня 2016 року "Про нову редакцію статуту про управління УПЦ-КП".

У Міністерстві культури констатують, що релігійне об'єднання УПЦ-КП і релігійна організація "Київська патріархія УПЦ" після створення і реєстрації статуту релігійної організації "Київська митрополія ПЦУ" фактично та юридично припинили свою діяльність.

Як повідомлялося, почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет стверджує, що Київський патріархат (КП) досі існує, і запрошує ієрархів Православної церкви України (ПЦУ) 14 травня вшанувати пам'ять священномученика Макарія, митрополита Київського, у Свято-Володимирському соборі Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА