15:21 02.05.2019

Нова карта сейсмічного районування набула чинності з 1 травня

1 хв читати
Нова карта сейсмічного районування набула чинності з 1 травня

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вдосконалило сейсмічне районування в Україні для підвищення безпеки будівель під час їх проектування.

Як повідомила прес-служба міністерства, відповідні зміни до державних будівельних норм (ДБН) "Будівництво у сейсмічних районах України" набули чинності з 1 травня.

"Тепер для проектування висотних будівель та всіх об'єктів зі значним класом наслідків - великі стадіони, лікарні, ЖК, ТРЦ, школи та інші будівлі, які не ідентифікуються як об'єкти підвищеної небезпеки, використовується нова карта сейсмічного районування", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, зміни дадуть змогу зменшити на один бал інтенсивність сейсмічного впливу на будівлі і, за підрахунками експертів, сприятимуть підвищенню безпеки будівель до 15% та більш якісному їх проектуванню.

Згідно зі змінами, для проектування житлових і громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище та для всіх об'єктів будівництва зі значним класом наслідків (СС3), які не ідентифікуються як об'єкти підвищеної небезпеки, використовується карта 3СР-2004-В, що дасть змогу зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на один бал.

Зміну до ДБН розробив Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА