18:00 26.04.2019

Українські правоохоронці фіксують шквал анонімних повідомлень про замінування

2 хв читати
Українські правоохоронці фіксують шквал анонімних повідомлень про замінування

 Останнім часом правоохоронці фіксують шквал анонімних повідомлень із помилковими погрозами терористичного характеру, повідомляється на сторінці Служби безпеки України в соцмережі Facebook у п'ятницю.

"Лише протягом останнього тижня в різних регіонах України зафіксовано 93 неправдиві анонімні повідомлення, які надійшли телефонним зв`язком, а також були надіслані через мережу інтернет. Переважна більшість цих меседжів носить серійний характер: здійснюється або розсилка листів з однієї електронної адреси, або хвиля дзвінків про мінування надходить протягом короткого проміжку часу... Понад дві тисячі людей були евакуйовані із потенційно небезпечних місць. Водночас після ретельного обстеження зазначених об`єктів та прилеглої до них території вибухових пристроїв та речовин правоохоронці не виявили", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що негативними наслідками таких дій є відволікання правоохоронців на перевірку неправдивої інформації, нанесення фінансових збитків державним та комерційним установам через призупинення їхньої діяльності, перебої в роботі транспорту та інших стратегічно важливих об'єктів.

"Аналіз ситуації засвідчує, що така "вибухова активність" пов`язана переважно із розгортанням виборчих процесів у нашій країні - основним мотивом "телефонних терористів" є перешкоджання належній організації та здійсненню волевиявлення громадян. Численні повідомлення про псевдомінування сприяють дестабілізації суспільно-політичної обстановки в країні, провокують виникнення штучного соціального напруження, невдоволення діяльністю правоохоронців та державної влади, породжують ситуацію паніки та страху", - зазначають у СБУ.

За даними спецслужби, з початку року розкрито 107 випадків надходження завідомо неправдивих повідомлень терористичного характеру, 94 "телефонних терористів" встановлено.

"Неправдиве повідомлення про мінування карається позбавленням волі на термін від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років. "Мінерам" також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їхніх протиправних дій", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА