07:15 20.04.2019

У Харківській області з початку року зафіксовано 67 спалахів кору

1 хв читати
У Харківській області з початку року зафіксовано 67 спалахів кору

У Харківській області продовжує зростати кількість хворих на кір, які щотижня реєструються, повідомляє Харківська обласна лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

"За 16-й тиждень у порівнянні з 15-м тижнем 2019 року захворюваність на кір зросла на 21,3%. Зареєстровано 290 хворих, з них дітей - 74 (25,5%)", йдеться в інформації, опублікованій на сайті установи.

Як зазначається, більшість хворих (223 особи) - жителі Харкова.

За даними обласного лабораторного центру МОЗ з початку року станом на 17 квітня в області зареєстровано 2153 випадки захворювання на кір. Переважна більшість хворих - дорослі (1454 людини), питома вага дітей - 33,5% (699 осіб).

Понад дві третини хворих (1452 особи) не були щеплені від кору. З 701 щепленого хворого тільки у 255 людей було одне щеплення від кору.

З початку року в області зареєстровано 67 спалахів з кількістю уражених - 389 осіб, з них 31 спалах у побуті, 17 - у навчальних закладах, 13 - в установах охорони здоров'я, 4 - за місцем роботи і 2 в установах закритого типу. Під час інкубаційного періоду було локалізовано 43 спалахи, в 21-й - протиепідемічні заходи тривають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА