14:27 12.04.2019

Україна активно співпрацює в галузі космонавтики з 30 країнами світу

2 хв читати
Україна активно співпрацює в галузі космонавтики з 30 країнами світу

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов привітав працівників української ракетно-космічної галузі з професійним святом, а також із Всесвітнім днем авіації та космонавтики, наголосивши, що завдяки вченим, конструкторам і виробничникам Україна посідає гідне місце поряд із провідними країнами світу.

"Космічна галузь - величезний каталізатор сучасної науки і техніки, що стає одним з головних рушіїв світового науково-технічного прогресу. Вона стимулює розвиток низки суміжних галузей - електроніки, матеріалознавства, машинобудування, обчислювальної техніки, енергетики тощо. Завдяки щоденній роботі наших учених, конструкторів та виробничників Україна посідає гідне місце поруч з провідними країнами світу, маючи потужний комплекс ракето- та авіабудування", - йдеться в привітанні О.Турчинова, оприлюдненому прес-службою РНБО в п'ятницю.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони нагадав, що у 2018 році за участю України було здійснено успішні пуски ракетоносіїв "Антарес" - спільного проекту зі США та ракетоносіїв "Вега" за програмою Європейського космічного агентства (ESA).

"У сфері космонавтики наша держава активно співпрацює з 30 країнами світу. Нещодавно підписано угоду з Європейським космічним агентством за програмою дистанційного зондування Землі з космосу Copernicus з метою подальшого використання отриманих даних і космічних технологій для протидії кризовим викликам та вирішення завдань в економічній, безпековій, науковій та інших сферах життєдіяльності", - зазначив О.Турчинов.

За його словами, космічні технології та інформаційні системи впроваджуються у сферу національної безпеки та оборони України.

"Провідні підприємства оборонної промисловості беруть активну участь у реалізації вітчизняної ракетної програми, зокрема, створенні сучасних ракетних комплексів, ракет та їх комплектувальних виробів задля підвищення спроможностей Збройних Сил України та створення потужного ракетного щита нашої держави. Українські військово-транспортні літаки визнані одними з найкращих у світі", - наголосив О.Турчинов.

Секретар РНБО України побажав працівникам української ракетно-космічної галузі "міцного здоров'я, добробуту, творчих успіхів і нових досягнень в інтересах національної безпеки та оборони України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА