07:27 12.04.2019

За минулу добу бойовики 20 разів обстріляли позиції ЗС України, загинув український військовослужбовець, ще 8 поранені

2 хв читати
За минулу добу бойовики 20 разів обстріляли позиції ЗС України, загинув український військовослужбовець, ще 8 поранені

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 20 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння, а також озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил.

"Під час обстрілів один український захисник загинув, вісім військовослужбовців отримали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю вранці.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції ООС 19 разів: двічі з мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Лебединського; тричі з мінометів калібру 82-мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Павлополя; чотири рази з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Новотроїцького; п'ять разів з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - неподалік Новоселівки; зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - навколо Гнутового; двічі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - у Водяного; двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у передмістя Авдіївки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з мінометів калібру 82-мм обстріляли позиції ООС поблизу Катеринівки.

За даними української розвідки, 11 квітня дев'ять бойовиків було знищено, ще вісім - поранені.

З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції наших захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Пищевика; зі станкових протитанкових гранатометів - у Чермалика.

"Втрат серед особового складу немає. На всі обстріли противника наші захисники відповіли вогнем. Втрати окупантів уточнюються", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА