10:25 11.04.2019

Справу Савченко-Рубана знову направлено до Київського апеляційного суду

2 хв читати
Справу Савченко-Рубана знову направлено до Київського апеляційного суду

Дарницький районний суд Києва задовольнив заяву адвоката екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана Валентина Рибіна про відвід колегії суддів, справу за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та В.Рубана направлено до Київського апеляційного суду.

"Дарницький районний суд м. Києва задовольнив відведення всієї колегії, і тепер справа Надії Савченко та Володимира Рубана знову їде до Київського апеляційного суду!" - написав адвокат В.Рибін на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, 29 березня Київський апеляційний суд направив до Верховного Суду обвинувальний акт у справі Савченко-Рубана для визначення підсудності. Але 3 квітня Верховний Суд повернув до Київського апеляційного суду обвинувальний акт у цій справі.

25 лютого Верховний Суд України ухвалив рішення, згідно з яким справа Савченко-Рубана мала розглядатися в Солом'янському райсуді Києва.

26 березня колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила клопотання сторони захисту Н.Савченко і В.Рубана про відвід колегії, після чого справу передали до Київського апеляційного суду для визначення іншого суду, який її розглядатиме.

Н.Савченко підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч. 1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст.112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вона перебуває під вартою з 23 березня 2018 року.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку він віз з окупованої території на підконтрольну частину України. 9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував його. В.Рубана підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА