19:41 05.04.2019

Глава Європарламенту попередив про ризик нової хвилі міграційної кризи через конфлікт у Лівії

1 хв читати
Глава Європарламенту попередив про ризик нової хвилі міграційної кризи через конфлікт у Лівії

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що зростання напруженості в Лівії може призвести до збільшення міграційної кризи, повідомляє в п'ятницю італійська газета "Джорнале".

"Ситуація несе в собі ризик нової хвилі міграційної кризи зі збільшенням потоку іммігрантів - зокрема, в Італію і інші середземноморські країни", - наводить видання слова А.Таяні.

За словами голови Європарламенту, він дуже стурбований тим, що відбувається в Лівії і закликає протиборчі сторони утриматися від будь-яких насильницьких дій.

"У лівійської кризи не може бути військового вирішення. Новий конфлікт призведе лише до подальшої загибелі людей і величезних збитків для країни і її населення", - підкреслив А.Таяні.

А.Таяні також закликав Євросоюз виступити єдиним і авторитетним голосом, щоб сприяти мирному врегулюванню конфлікту в Лівії в рамках ООН.

Напередодні командувач лівійської національної армією Халіфа Хафтар оголосив про початок наступу лівійської національної армії на Триполі. Наказ про початок "Операції Триполі" прозвучав у зверненні до військовослужбовців.

Наразі в Лівії зберігається двовладдя: на сході країни в місті Тобрук знаходиться парламент, а на заході в столиці Тріполі базується сформований за підтримки ООН і визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди під керівництвом Фаєза Сараджа.

Влада на сході країни діє незалежно від Триполі, спираючись на національну армію на чолі з маршалом Х.Хафтаром.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА