15:33 03.04.2019

Кабмін розподілив 1 млрд грн на інтернетизацію і комп'ютеризацію українських шкіл

1 хв читати
Кабмін розподілив 1 млрд грн на інтернетизацію і комп'ютеризацію українських шкіл

Кабінет Міністрів України розподілив 1 млрд грн на інтернетизацію і комп'ютеризацію шкіл.

"700 млн грн буде направлено на забезпечення доступу до інтернету, а ще 300 млн грн - на закупівлю комп'ютерів", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки з посиланням на рішення уряду.

Згідно з повідомленням, наразі на Закарпатті 12,1% не мають доступу до інтернету, в Житомирській області - 19,3%, а в половині українських шкіл швидкість інтернет-підключення становить менше ніж 10 Мбіт/с.

"Це означає, що там неможливо використовувати інтернет для роботи з будь-яким освітнім контентом. Тому наше завдання – провести інтернет у ті заклади, де доступу взагалі немає, а також забезпечити швидкість підключення для інших закладів не менше ніж 30 Мбіт/с, а для опорних закладів та великих шкіл – до 100 Мбіт/с, бо саме ця швидкість може дозволити працювати з нормальними інтернет-ресурсами", - додали в Міносвіти.

Планується також забезпечити школи обладнанням в співвідношенні хоча б один комп'ютер на 10 учнів, оскільки в Україні наразі 413 шкіл, де взагалі відсутні комп'ютери, які використовуються в освітньому процесі, ще є велика кількість шкіл, де це співвідношення значно більше ніж 10 до 1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА