20:50 28.03.2019

САП повідомила про закриття 65 справ про незаконне збагачення, зокрема стосовно Труханова, Продана і 15 нардепів

2 хв читати
САП повідомила про закриття 65 справ про незаконне збагачення, зокрема стосовно Труханова, Продана і 15 нардепів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила про закриття 65 кримінальних проваджень у зв'язку з визнанням Конституційним Судом неконституційною статті 368-2 Кримінального кодексу України "незаконне збагачення".

"Станом на 28 березня 2019 року закрито 65 кримінальних проваджень. Орієнтовна сума ймовірного незаконного збагачення у кримінальних провадженнях, що розслідували детективи НАБУ, сягає 1 млрд 334 млн 446 тис. грн, $1 млн 137 тис. та EUR531 тис.", - йдеться в повідомленні прес-служби САП у четвер.

Зазначено, що з огляду на рішення КС ухвалено рішення про закриття кримінальних проваджень, в яких ще не було повідомлено про підозру, а також проваджень стосовно підозрюваних, досудове розслідування за якими триває.

"З метою уникнення спекуляцій та припинення інформаційних вкидів щодо фігурантів вказаних розслідувань надаємо перелік всіх закритих кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 368-2 КК України за хронологією їх реєстрації в ЄРДР", - повідомили в САП.

Зокрема, 28 лютого 2019 року закрито кримінальне провадження від 4 грудня 2018 року про незаконне збагачення мера Одеси Геннадія Труханова на суму 115 млн грн (квартира і два нежитлові приміщення в м. Лондоні, Велика Британія).

6 березня закрито кримінальне провадження від 29 серпня 2018 року про незаконне збагачення екс-керівника Державної фіскальної служби України Мирослава Продана на суму 88,1 млн грн (дві квартири в ЖК "Французький квартал" у м. Києві, будинок у Київській області, два будинки в Туреччині, один автомобіль Mercedes-Benz GLE і два автомобілі Toyota Land Cruiser).

Крім того, 15 березня закрито кримінальне провадження від 24 квітня 2018 року про незаконне збагачення екс-міністра фінансів України Олександра Данилюка на суму 28,8 млн грн (квартири в м. Лондоні, Велика Британія).

Також 30 березня закрито кримінальне провадження від 13 вересня 2018 року про незаконне збагачення мера Черкас на суму 4,5 грн (квартира, нежитлове приміщення і гараж у м. Черкаси, два автомобілі).

Також закрито кримінальні справи про незаконне збагачення 15 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА