16:54 23.03.2019

Сторона ОРЛО блокує відкриття КПВВ "Золоте", що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні – УС СЦКК

2 хв читати

Представники окупованих районів Луганської області (ОРЛО) відмовилися надати гарантії безпеки, що унеможливлює відкриття контрольного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) "Золоте", повідомляє українська сторона Спільного центру контролю і координації розведення сил і засобів на лінії розмежування (УС СЦКК).

"З метою поліпшення гуманітарної ситуації в регіоні українською стороною сплановано проведення заходів, спрямованих на відкриття та введення в експлуатацію КПВВ "Золоте". У зв'язку з цим, українська сторона підготувала всі відповідні документи і пройшла необхідні процедури з будівництва, обладнання та підготовки до відкриття цього об'єкта, що заплановано на 24 березня 2019 року", - повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру Операції об'єднаних сил в соцмережі Фейсбук в суботу.

Зазначається, що Збройні сили України напередодні, 22 березня, надали гарантії дотримання режиму припинення вогню під час відкриття та функціонування КПВВ в районі населеного пункту Золоте.

"За отриманим повідомленням від представників СММ ОБСЄ, російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій не змогла надати гарантії безпеки, посилаючись на поточну ситуацію з безпеки. Українська сторона СЦКК заявляє, що російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій навмисно блокує питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Водночас українська сторона СЦКК заявляє, що прикордонники Лисичанського загону зі складу об'єднаних сил, готові 24 березня розпочати пропуск громадян через лінію розмежування ст. КПВВ "Золоте".

"Зокрема, тут встановлено 8 модулів паспортного контролю, де обладнано 16 робочих місць з перевірки паспортних документів. Зокрема передбачено використання мобільного комплексу прикордонного контролю на базі мікроавтобуса з додатковими робочими місцями для прикордонних нарядів для перевірки документів", - повідомила – УС СЦКК.

Напередодні перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко заявила, що українська сторона має намір вранці в неділю, 24 березня, відкрити КПВВ "Золоте" в Луганській області.

У свою чергу, представник України в ТКГ Євген Марчук нагадав, що відкриття КПВВ "Золоте" було передбачено рішенням "Нормандської четвірки" в Берліні в 2016 році.

За прогнозами Є.Марчука, кількість громадян, які проходитимуть через всі КПВВ у великодні та поминальні дні, зросте до 50 тис. щодня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА