12:14 24.01.2019

Луценко: Справа Януковича, який покликав на нашу землю війська РФ - одна з найпринциповіших для майбутнього України

2 хв читати
Луценко: Справа Януковича, який покликав на нашу землю війська РФ - одна з найпринциповіших для майбутнього України

Генеральний прокурор України Віталій Луценко заявляє про принциповість для майбутнього держави справи із обвинувачення екс-президента країни Віктора Януковича у державній зраді.

"Справа Януковича, який втік з країни і закликав на нашу територію війська РФ - одна з напринциповіших для майбутнього України. Позаду 20 місяців судового процесу. Це - 89 засідань, під час яких розглянуто 19 томів доказів сторони обвинувачення, заслухано 37 свідків сторони обвинувачення і 15 - сторони захисту. Сьогодні в Оболонському суді Києва ми слухаємо вирок та очікуємо справедливого покарання тих, хто пішов шляхом зради", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він також опублікував слайд, що має назву "Ціна зради Януковича" через його звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати ЗС Росії.

"Близько 30 тис. поранених. Близько 13 тис. загиблих, з них: 3,3 тис. - цивільні особи; 4 тис. - військовослужбовці ЗСУ; 5,5т ис. – бойовики, яких підтримуэ Росія", - йдеться в опублікованому слайді.

Також до "ціни зради В.Януковича", згідно з публікацією, зараховано загибель героїв Небесної Сотні, анексія Криму і окупація частини територій Донецької і Луганської областей.

Як відомо, в четвер вранці в Оболонському райсуді Києва почалося оголошення вироку В.Януковичу у справі про обвинувачення його в державній зраді. Одним з основних доказів у цій справі є лист зі зверненням В.Януковича до президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року зі проханням використовувати Збройні сили РФ для "відновлення законності і правопорядку" в Україні.

Прокурори Головної військової прокуратури України під час судових дебатів просили суд винести вирок у вигляді 15 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА