16:20 23.01.2019

Фільм про Стуса вийде в прокат під назвою "Заборонений" - Держкіно

2 хв читати
Фільм про Стуса вийде в прокат під назвою "Заборонений" - Держкіно

Фільм, що розповідає про життя українського поета Василя Стуса, який загинув у радянському таборі в 1985 році, вийде в прокат під назвою "Заборонений".

"У прокат стрічка вийде під назвою "Заборонений". Рішення про відмову від імені поета в назві було прийняте через те, що творча група розглядає кіно не лише як біографію конкретної людини, а й як образ часу й уособлення боротьби з режимом", - йдеться в повідомленні Державного агентства України з питань кіно (Держкіно).

Раніше передбачалося, що назва фільму буде "Стус".

Картина розповідає про останні роки життя В.Стуса, про його боротьбу із системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати із в'язниці на свободу. Значна частина сюжету розгортається в тюрмі, коли до поета приїжджає агент КДБ, яка намагається тиснути на нього не силою, а психологічно.

Зазначається, що в прокат фільм "Заборонений" вийде восени 2019-го року. Наразі картина перебуває на стадії пост-продакшну, тривають переговори про дату релізу

Як повідомлялося, раніше український актор і телеведучий Геннадій Попенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що зі сценарію фільму "Стус" було вирізано сцену останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат Віктор Медведчук.

За його словами, пізніше він дізнався, що сцени суду над В.Стусом у фільмі вже немає. "Запитав про це в акторів, зайнятих у фільмі. Вони підтвердили, що сцени суду вже немає. Її прибрали зі знімального графіка, нікого не попередивши. Навіть такого персонажа як Медведчук у фільмі вже немає. Однак кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок", - повідомив Г.Попенко.

Після цього В.Гройсман доручив керівництву Міністерства культури України та Держкіно разом із авторами фільму про українського поета зробити все можливе, щоб історія його життя у фільмі була розказана повністю і без спотворень. Наступного дня знімальна група фільму заявила, що найближчим часом вирізану зі сценарію сцену останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат В.Медведчук, буде дознято.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА