12:22 20.01.2019

Бойовики продовжують порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння

2 хв читати
Бойовики продовжують порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння

Озброєння і військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації на сході України розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння, повідомляє українська сторона Спільного центру з координації та контролю сторін (СЦКК).

За їхніми даними це засвідчують опубліковані в суботу, 19 січня, дані звіту Спеціальної моніторингової місії про результати моніторингу відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також комплексом заходів і доповненням до нього.

В українській стороні СЦКК відзначають, що передусім йдеться про зенітні ракетні комплекси, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки і міномети.

"Так, 17 січня спостерігачі Місії зафіксували озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме, три танки (Т-72) неподалік селища Калинове-Борщувате на захід від Луганська. В той же день, БПЛА СММ ОБСЄ в непідконтрольному владі України районі на території об'єкта в місті Дебальцеве Донецької області виявив дві протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм)", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Facebook у неділю.

Крім того, на боці бойовиків, як і раніше, фіксується відсутність озброєння в місцях його постійного зберігання за межами відповідних ліній відведення.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятих на себе зобов'язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА