08:24 16.01.2019

У Києві сім'ям загиблих учасників АТО замість землі надаватимуть матеріальну виплату

2 хв читати
У Києві сім'ям загиблих учасників АТО замість землі надаватимуть матеріальну виплату

Постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала проект рішення, який передбачає надання матеріальної виплати сім'ям загиблих киян-учасників АТО замість землі, повідомляє прес-служба Київської міськради.

"Сьогодні в столиці обмежені земельні запаси, тому органи виконавчої влади та місцевого самоврядування не в змозі задовольнити необхідні потреби в отриманні земельних ділянок. Таким чином, сім'ї загиблих киян-учасників АТО зможуть вибирати: землю в місті, що гарантовано їм державою, або ж матеріальну допомогу. Передбачається виплата в розмірі 400 прожиткових мінімумів. Станом на 1 грудня 2018 року це становило 768 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко, на сьогодні в Києві налічується 363 сім'ї загиблих киян-учасників АТО, 142 з них уже отримали земельні ділянки.

"Задовольнити законне право інших для столиці вкрай складно. Тому ми пропонуємо грошову компенсацію. Люди самі обиратимуть, куди їм краще направити ці кошти: купити землю або квартиру. Більше того, не всі зі 142 сімей, які отримали ділянки, мають можливість їх облаштувати. Тому вони можуть передати землю в комунальну власність міста, а натомість отримати грошову допомогу", - підкреслив він.

В інформації повідомляється, що реалізація проекту рішення буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету міста, передбачених в Міській цільовій програмі "Турбота. Назустріч киянам" на 2019-2021 роки.

Передбачається, що розглядати питання, пов'язані з виплатою матеріальної допомоги буде спеціальна комісія, яка працюватиме при кожній райдержадміністрації столиці.

Як зазначається, відповідний проект рішення повинні розглянути на одному з пленарних засідань Київради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА