22:38 11.01.2019

В ЄС привітали голосування в парламенті Македонії зі зміни назви країни

1 хв читати
В ЄС привітали голосування в парламенті Македонії зі зміни назви країни

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні і член Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів про розширення Євросоюзу Йоханес Хан адресували свої привітання македонським властям і народу з нагоди схвалення парламентом поправок до конституції зі зміни назви країни.

"Як політичні лідери, так і громадяни продемонстрували свою рішучість використати цю унікальну і історичну можливість для вирішення однієї з найстаріших суперечок у регіоні і рішуче просунутися шляхом до Європейського союзу", - йдеться в комюніке, поширеному ввечері в п'ятницю в Брюсселі.

"ЄС рішуче підтримує цю угоду, яка є прикладом примирення для регіону і Європи в цілому", - підкреслили високопоставлені представники ЄС.

У заяві наголошується, що ЄС очікує подальших кроків з повного здійснення македонсько-грецької угоди щодо нової назви країни - Республіка Північна Македонія. Вони пообіцяли, що Європейський союз, як і раніше буде твердо підтримувати цю країну для досягнення нею "спільної стратегічної мети інтеграції в ЄС".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА