19:04 10.01.2019

Сенцов закінчив новий роман, чекає на публікацію збірки оповідань і зйомки фільму за своїм сценарієм

2 хв читати
Сенцов закінчив новий роман, чекає на публікацію збірки оповідань і зйомки фільму за своїм сценарієм

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко отримала від незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова листа, в якому той ділиться своїми планами, очікуваннями і настроєм.

"Отримала лист від Олега Сенцова. Ключові слова для українців і світу: "Я не збираюся падати духом або тим більше сумувати - не дочекаються!.. Загалом, я не маю наміру припиняти ні творчу діяльність, ні громадську", - наводить вона слова О.Сенцова на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За словами І.Геращенко, режисер пише про те, що, як і раніше, багато працює, наприкінці грудня 2018 року закінчив новий роман. "Очікує, що цього року побачить світ збірка його оповідань, роман і розпочнуться зйомки кіно або театральна постановка за його сценарієм", - додала вона.

Перший віце-спікер парламенту зазначила, що сила волі і мужність О.Сенцова стимулюють працювати далі і не опускати руки. "Не маємо права. Українці у в'язницях РФ показують нам приклад", - підсумувала вона.

І.Геращенко виклала у Facebook фотокопію частини листа О.Сенцова від 30 грудня 2018 року.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання. О.Сенцов провину не визнав, усі обвинувачення заперечує.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ. Під час голодовки медичний персонал колонії підтримував його життя поживними сумішами.

О.Сенцов заявив про припинення голодовки з 6 жовтня через загрозу початку примусового годування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА