20:30 08.01.2019

Порошенко вирішив надати патріарху Філарету звання "Герой України"

1 хв читати
Порошенко вирішив надати патріарху Філарету звання "Герой України"

Президент України Петро Порошенко прийняв рішення присвоїти звання "Герой України" члену Синоду і почесному патріарху Православної церкви України (ПЦУ) Філарету (Денисенку).

"Ще немає тої міри, якою можна виміряти внесок патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання "Герой України", - написав глава української держави на Facebook-сторінці у вівторок ввечері.

Як повідомлялося 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Наприкінці грудня митрополит Епіфаній заявив, що патріарх Філарет продовжить служіння Української церкви у Володимирському соборі.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що предстоятелем ПЦУ є митрополит Київський і всієї України Епіфаній, а він залишається патріархом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА