15:03 08.01.2019

Порошенко: В Ірані звільнено українського моряка

2 хв читати
Порошенко: В Ірані звільнено українського моряка

Президент України Петро Порошенко повідомляє, що в Ірані було звільнено з ув'язнення українського моряка-одесита Андрія Новічкова, якого влада Ісламської республіки Іран звинуватила у вбивстві. Він наразі перебуває на території українського посольства в цій країні.

"Щойно було звільнено українського моряка Новічкова. Наразі Андрій перебуває на території посольства України в Ірані. Вітаю одеситів із поверненням нашого земляка!", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок удень.

Глава держави повідомив, що вже обрадував цією звісткою бабусю моряка Олену Миколаївну, яка очікувала звільнення онука.

"Особисто подякував їй за стійку позицію та віру у вирішення ситуації. Вона отримала від мене чіткий наказ – привести свій артеріальний тиск у норму і вже за кілька днів бути готовою обійняти свою рідну людину. Це, мабуть, найщасливіше Різдво в житті хлопця та його родини", - написав П.Порошенко.

А.Новічков останні два роки перебував в іранській в'язниці. 17 січня 2017 року на судні Arezoo (прапор Ірану, порт приписки Qeshm) рядовий матрос, іранець, вистрибнув за борт. Свідком цієї надзвичайної події став А.Новічков, який відразу підняв тривогу й організував рятувальні роботи. Тіло матроса знайдено не було. Після прибуття до Ірану громадянина України зняли з судна та відвезли до суду, де пред'явили обвинувачення в доведенні до самогубства. Іранський суд не знайшов доказів його провини, однак мав намір засудити одесита на смертну кару.

30 грудня 2018 року президент України підписав документи про помилування іранця Алі Джадуеля, засудженого в Харкові до 11 років в'язниці за шпигунство на користь Ісламської республіки Іран.

Як повідомляє місцеве одеське інтернет-видання "Depo.Одеса", після рішення президента України про помилування зазначеного громадянина Ірану, іранська влада вдалася до симетричних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА