21:05 19.12.2018

Денісова просить російську колегу вжити заходів для відновлення прав кримського татарина Аметова, переведеного до спецблоку СІЗО

1 хв читати
Денісова просить російську колегу вжити заходів для відновлення прав кримського татарина Аметова, переведеного до спецблоку СІЗО

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням вжити термінових заходів для відновлення прав кримського татарина Кязіма Аметова, одного з фігурантів "справи Веджіє Кашка".

"Отримала інформацію про порушення прав утримуваного в СІЗО Сімферополя кримського татарина Кязіма Аметова. Його нещодавно перевели до спецблоку СІЗО з незадовільними умовами: надмірною вологістю і з недотриманням температурного режиму. Крім того, йому не дають нормального харчування", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

Вона додала, що в К.Аметова - хворі нирки та серце, а також підвищений артеріальний тиск. "Перебування в таких умовах може призвести до погіршення стану його здоров'я", - побоюється Л.Денісова.

Зважаючи на ситуацію, вона звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Т.Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для відновлення порушених прав українця.

У листопаді 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар - К.Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача та Бекіра Дегерменджі. Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини. Під час затримання кримських татар стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, пізніше жінка померла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА