19:00 14.12.2018

Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський УПЦ (МП) спростував інформацію про те, що СБУ нібито примусово везе його до Києва

2 хв читати
Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський УПЦ (МП) спростував інформацію про те, що СБУ нібито примусово везе його до Києва

Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт (у миру - Іван Бевцик) Української православної церкви (Московського патріархату) спростував заяву керівника юрвідділу УПЦ (МП) протоієрея Олександра Бахова про те, що нібито співробітники Служби безпеки України в примусовому порядку доправляють його до Києва.

"Ну, я перебуваю в автомобілі своєму і їду до Києва на зустріч із митрополитом Вінницьким. Хочу з ним поговорити. Так зараз ідуть справи", - сказав митрополит Агапіт у телефонному коментарі телеканалу "112. Україна".

На запитання про те, що його зараз примусово перевозить СБУ чи то до президента, чи то на собор, митрополит сказав: "Ні, ні, не перевозить. Тим паче, я не готовий сказати, чи буду я на соборі".

На прохання прокоментувати, як так вийшло, що представник УПЦ (МП) заявив про його фактично викрадення силовиками, митрополит Агапіт сказав: "Я думаю, що так, може, склалося, що почули, що я їду, і знають мою позицію, що не готовий іти на собор, а їду до Києва. Ну, їду поговорити з владикою Сімеоном".

На прохання уточнити, чи зверталася хоч якось до нього СБУ, митрополит відповів, що ніяк не зверталася.

Раніше у п'ятницю О.Бахов написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Сьогодні митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцика) в примусовому порядку СБУ Вінницької області доставляє до Києва. Владику забрали з будинку, де він гостював у Чернівецькій області".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА