19:40 13.12.2018

Апеляційний суд відмовив грузинській опозиції в анулюванні підсумків президентських виборів

2 хв читати
Апеляційний суд відмовив грузинській опозиції в анулюванні підсумків президентських виборів

Тбіліський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції за позовом передвиборчого опозиційного блоку "Сила в єдності" про зняття з реєстрації в президентських виборах, що відбулися 28 листопада, кандидата в президенти Саломе Зурабішвілі та анулювання підсумків виборів.

"Позов був підтверджений фактами масового підкупу виборців, однак суд не врахував представлені нами фактичні докази", - заявив в четвер журналістам адвокат Георгій Жамуташвілі.

Цього тижня представники опозиційного передвиборчого блоку подали позов до апеляційного суду з вимогою зняття з виборів С.Зурабішвілі, аргументувавши його тим, що під час передвиборчої кампанії вона і підтримуючі її владні структури масово підкуповували виборців. Зокрема, пообіцяли списання банківських боргів більш ніж 600 тис. громадян, а також безкоштовно роздавали продукти харчування в обмін на голосування на виборах за С.Зурабішвілі.

"У Грузії не існує суду, який став повною формальністю, інстанцією, яка задовольняє всі бажання нинішнього неформального правителя Грузії Бідзіна Іванішвілі (Б.Іванішвілі - колишній прем'єр-міністр, голова правлячої партії "Грузинська мрія"- ІФ)", - заявила журналістам після проведеного засідання в апеляційному суді одна з лідерів колишньої партії влади "Єдиний національний рух" Тінатін Бокучава.

За підсумками другого туру президентських виборів, що відбувся 28 листопада, перемогу здобула С.Зурабішвілі, яка набрала - 59,52% голосів виборців. Її суперник у другому турі виборів кандидат від передвиборчого блоку "Сила в єдності" Григол Вашадзе набрав - 40,48% голосів. Він не визнав свою поразку, вважаючи, що вибори проходили під тиском влади.

Цієї неділі, 16 грудня у місті Телаві відбудеться церемонія інавгурації обраного президента С.Зурабішвілі. Опозиція має намір цього ж дня в Телаві і Тбілісі провести масові акції з вимогою анулювання підсумків президентських виборів, які відбулися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого удару по Полтавському району кількість постраждалих зросла до 22 людей, серед них троє дітей - ОВА

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА