11:43 07.12.2018

Нацрада з телерадіомовлення відмовилася змінити логотип і переоформити ліцензію "Максі-ТВ" через порушення

2 хв читати

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової виїзної перевірки ТОВ "Наша Прага" (Київ, супутникове мовлення, логотип "Максі-ТВ") 6 грудня оголосила попередження за недотримання умов ліцензії.

При цьому регулятор відмовив мовнику в переоформленні ліцензії в частині зміни програмної концепції та логотипа, оскільки в наданих каналом документах не було форми №3 про перелік пов'язаних осіб.

"Крім того, інший мовник – ТОВ "Наше медіа" (с. Мамаївці Чернівецької обл.), який має супутникову ліцензію, – має логотип із таким самим описом, зареєстрований у визначеному законом порядку", - наголошується в повідомленні Нацради.

Рішення про переоформлення логотипа для ТОВ "Наше медіа" (з #НАШЕ на #НАШ) Нацрада також ухвалила 6 грудня.

На її думку, в програмній частині "Максі-ТВ" порушує умови ліцензії, не транслюючи культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі передачі та не здійснюючи фільмопоказ і замість культурологічно-розважального з фільмопоказом фактично є інформаційно-аналітичним.

Регулятор зобов'язав телеканал протягом двох тижнів привести діяльність у відповідність до умов ліцензії, ліцензійних вимог і норм чинного законодавства.

У свою чергу телеканал заявив про незаконність рішення Нацради і планує звернутися до суду.

"Тільки-но, згідно з чинним законодавством, ми подали заяву про переоформлення ліцензії на мовлення, нам одразу призначили позапланову виїзну перевірку саме з тих питань, за якими ми подали заяву. За результатами перевірки 27-28 листопада було складено акт, де вказувалося на нібито порушення. І за дивним збігом обставин ці порушення чомусь цілком збігалися з тими питаннями, які ми зафіксували в заяві про переоформлення ліцензії", - наголошується в заяві телеканалу.

У "Максі-ТВ" вважають, що фактично функції Нацради з телерадіомовлення звелися до цензури та постійних позапланових перевірок не угодних нинішній українській владі медіа, а також до шантажу редакцій щодо переоформлення і продовження ліцензій.

"Як ми вже зазначали, тиск на наш телеканал був запланований і спрямований на перешкоджання провадженню вільної інформаційної діяльності. Такий підхід відповідального державного органу викликає вмотивоване занепокоєння тим, що у владних кабінетах генерується каральний підхід щодо недопущення діяльності незалежних ЗМІ, які суперечать офіційній позиції влади", - заявляють у "Максі-ТВ".

Телеканал вважає таке рішення "добре спланованим, заздалегідь продуманим, а тому - заангажованим і упередженим" і планує його оскаржити.

Згідно з даними Державного реєстру фізичних і юридичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником компанії "Наша Прага" є батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв.

Виручка ТОВ "Наша Прага" у 2017 році скоротилася на 27,3% - до 3,87 млн грн, чистий прибуток зріс у 4,6 разу - до 4,36 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА