19:04 20.11.2018

Офіс прокурора МКС на початку грудня оприлюднить попередній аналіз доказів України у справах щодо Майдану, Криму та Донбасу

1 хв читати
Офіс прокурора МКС на початку грудня оприлюднить попередній аналіз доказів України у справах щодо Майдану, Криму та Донбасу

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) оприлюднить попередній аналіз доказів, наданих Україною у справах про розстріли на майдані Незалежності в Києві, анексію Криму та війну на Донбасі, повідомив голова Комітету Верховної Ради з прав людини Григорій Немиря (народний депутат із фракції "Батьківщина").

"Першого тижня грудня цього року має бути опублікований звіт офісу прокурора Міжнародного кримінального суду - про це офіційно повідомив голова департаменту офісу прокурора МКС - із попереднім аналізом тих свідчень, доказів, які були надані та надаються українською стороною як на рівні офіційних органів влади, так і неурядових організацій", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Г.Немиря пояснив, що нині українські справи перебувають на стадії попереднього аналізу - офіс прокурора МКС збирає відомості, аналізує їх, здійснює відповідну роботу.

"Висновки важливі з точки зору того, чи перейде стадія попереднього аналізу на стадію вже розслідування. Ми очікуємо, що там буде зроблено відповідні висновки, які дадуть змогу вже перейти до стадії розслідування", - додав Г.Немиря.

Він нагадав, що Верховна Рада двічі визнавала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду: в 2014 та в 2015 роках. Це стосувалося подій Революції гідності, а також подій, пов'язаних з анексією Криму та війною на Донбасі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА