07:52 13.11.2018

Позачерговий саміт ЄС у листопаді з Brexit може не відбутися

2 хв читати
Позачерговий саміт ЄС у листопаді з Brexit може не відбутися

Позачерговий саміт з Brexit, на якому Євросоюз і Велика Британія планували досягти остаточних домовленостей щодо "розлучення", може не відбутися, повідомляє в понеділок газета The Guardian.

"Переговори інтенсивно триватимуть цього тижня, але якщо не буде значного прогресу до кінця середи, то європейський саміт для підписання проекту угоди цього місяця може не відбутися", - пише видання.

Джерело газети в британському уряді розповіло, що ніяких значних досягнень у переговорах Великої Британії і ЄС поки немає.

Те, що ЄС і Велика Британія не досягли прориву в переговорах, означає, що на запланованому у вівторок засіданні британський кабінет міністрів не буде проводити обговорення по суті і не сформулює свою остаточну позицію щодо Brexit, зазначає газета.

Угоду ЄС і Велика Британія можуть підписати і на саміті в грудні, пише газета, проте тоді у британського уряду залишиться мало часу, щоб угоду ратифікував парламент королівства.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей хоче, щоб саміт у листопаді відбувся, що забезпечить британському парламенту достатньо часу для голосування, пише The Guardian. Водночас країни ЄС вимагають, щоб у них було достатньо часу на вивчення угоди, досягнутої Єврокомісією і Великою Британією, до її публікації.

У понеділок з питання Brexit було заплановано виступ члена Єврокомісії з питань бюджету Гюнтера Еттінгера, проте пізніше виступ скасували.

Прес-служба Ради ЄС повідомила, що координатор Євросоюзу на переговорах з Brexit Мішель Барньє поінформував у понеділок Раду ЄС із загальних питань в складі 27 держав (без Великої Британії) стосовно ситуації в переговорному процесі останніх тижнів, заявивши, що угоди з Brexit поки немає.

Водночас, за повідомленням газети Financial Times, М.Барньє заявив, що основні параметри угоди між Великою Британією і ЄС з Brexit визначені, у вівторок їх обговорить британський кабінет міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА