17:40 12.11.2018

Кіберполіція викрила на Кіровоградщині екс-банкіра, який виставив на продаж в інтернеті базу даних 0,5 млн клієнтів

1 хв читати
Кіберполіція викрила на Кіровоградщині екс-банкіра, який виставив на продаж в інтернеті базу даних 0,5 млн клієнтів

 Співробітники кіберполіції викрили жителя Дніпропетровської області, що раніше обіймав керівну посаду в одному з банків, який розмістив в інтернеті оголошення про продаж бази даних клієнтів банківської установи.

Як повідомляється в понеділок на сайті Національної поліції України, співробітники Придніпровського управління Департаменту кіберполіції (Кіровоградська область) під час моніторингу мережі інтернет виявили оголошення про продаж бази даних клієнтів одного з українських банків.

Співробітники кіберполіції встановили особу чоловіка, який намагався продати персональні дані громадян України. Ним виявився 37-річний житель Дніпропетровської області, який раніше обіймав керівну посаду одного з банків. База даних, яку він намагався продати, налічувала інформацію майже про півмільйона громадян.

За місцем проживання правоохоронці здійснили санкціонований обшук, у результаті якого виявлено комп'ютерну техніку з базами даних із персональною інформацією громадян. Крім того, поліцейські вилучили додаткові цифрові носії інформації, банківські картки та чорнові записи, які використовував зловмисник.

Вилучену техніку направлено на експертизу, після результатів якої буде вирішено питання про оголошення чоловікові про підозру. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА