11:03 09.11.2018

Лондон сподівається на санкції ЄС проти керівництва російської розвідки

2 хв читати
Лондон сподівається на санкції ЄС проти керівництва російської розвідки

Велика Британія домагається того, щоб Євросоюз упровадив санкції стосовно керівників російської розвідки, повідомляє у п'ятницю газета "Таймс" із посиланням на джерела.

Санкції, як пише газета, можуть бути застосовані в рамках нових обмежувальних заходів ЄС, спрямованих на боротьбу з використанням хімічної зброї.

"Членів найвищого керівництва ГРУ внесено до чорнового списку осіб, які підпадуть під санкції в рамках нового режиму ЄС, спрямованого на протидію використанню хімічної зброї", - повідомляє газета з посиланням на дипломатичні джерела.

Очікується, що список осіб, котрі потрапили під санкції, буде оприлюднено в грудні.

Під санкції, зазначає газета, можуть потрапити шестеро осіб, пов'язаних з отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Список може стати першим офіційним підтвердженням даних про особу двох підозрюваних в атаці в Солсбері, яких ЗМІ називають Анатолієм Чепігою і Олександром Мішкіним.

Рада ЄС у закордонних справах у середині жовтня затвердила новий режим обмежувальних заходів з метою боротьби проти використання і розповсюдження хімічної зброї. Санкції полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожуванні фінансових активів осіб і організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено надавати кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

На початку березня 2018 року в британському місті Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії.

У Москві відкинули ці звинувачення, заявивши, що РФ знищила хімічну зброю в 2017 році під контролем Організації з заборони хімічної зброї.

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ.

ЗМІ пізніше повідомили, що під іменами Р.Боширова й О.Петрова ховаються полковник ГРУ А.Чепіга й О.Мішкін, також співробітник ГРУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА