12:35 03.11.2018

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура

2 хв читати
Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура

Міліція Київської області затримала п'ятьох підозрюваних у скоєнні вибуху в квартирі координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура в м. Борисполі Київської області, внаслідок чого постраждав його 61-річний батько, серед затриманих – організатор злочину, повідомив начальник ГУ Національної поліції Київської області Дмитро Ценов.

На брифінгу в суботу в Києві керівник главку обласної поліції розповів, що під час обшуків у затриманих було вилучено зброю і боєприпаси.

"Ми задокументували причетність цих людей до замаху на керівника громадської організації С14 Сергія Мазура... Наразі проходить суд з обрання запобіжного заходу", – сказав він, уточнивши, що запобіжний захід наразі обирають трьом учасникам злочину.

За словами Д.Ценова, встановлено замовника, отримано докази фінансування цього злочину в сумі 3 тис. дол.

"Мотив замовлення злочину – громадська діяльність С14, а саме – Сергія Мазура. Стосовно замовника, то наразі слідство не може розголошувати дані про нього", – сказав Д.Ценов.

"Загалом на сьогодні затримано п'ятьох осіб: посібників, які підшукували і надавали знаряддя злочину, тобто, боєприпаси, затримано організатора-замовника, а також виконавців цього злочину", – уточнив керівник поліції області.

За його словами, серед затриманих фігурантів є раніше судимі за майнові злочини.

Пізніше цього дня агентству "Інтерфакс-Україна" у главку поліції повідомили, що Бориспільський міськрайонний суд вже обрав організатору злочину запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці.

Раніше перший заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив про трьох затриманих за підозрою у скоєнні цього злочину.

Як повідомлялося, в ніч на 10 жовтня 2018 року в м. Борисполі Київської області у вікно квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, внаслідок чого 61-річний господар оселі був госпіталізований. На момент вибуху в квартирі також було ще двоє членів сім'ї – дружина і син. У цій квартирі проживає координатор націоналістичної організації С14 С.Мазур, якого на момент вибуху не було вдома. Після інциденту він заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.

Пізніше В.Аброськін повідомив, що основною версією вибуху в квартирі координатора С.Мазура в м. Бориспіль є його громадська діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА