08:10 24.10.2018

НАБУ затримала 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні $ 20 млн держбанку

2 хв читати
НАБУ затримала 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні $ 20 млн держбанку

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 23 жовтня затримали 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні $ 20 млн США "Ощадбанку", повідомила прес-служба НАБУ.

"Зокрема, йдеться про колишнього директора департаменту корпоративного бізнесу держбанку (зараз - заступник голови правління АТ "Ощадбанк"), колишнього начальника управління проектного фінансування АТ "Ощадбанк" (звільнився у 2015 році з держбанку) і колишньої начальниці відділу управління проектного фінансування АТ "Ощадбанк" (нині - керівниці позначеного управління держбанку)", - повідомили в НАБУ.

Як зазначили у відомстві, серед підозрюваних - два діючих і один колишній посадові особи "Ощадбанку" (100% акцій належать державі).

Відзначається, що інші підозрювані є колишніми бенефіціарами групи компаній "Креатив", а також низка колишніх посадових осіб підприємств, які входять до складу цього холдингу, і оцінювач.

Відзначається, що в період з 2013 до 2015 року посадові особи компаній "Креатив", які були в змові з особами державного банку, підробили документи для отримання кредиту на суму $ 20 млн. США нібито на купівлю насіння соняшнику. Після отримання суми власники "Креатива" вивели їх на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі і Швейцарії.

"А потім цими ж грошима оплатили покупку корпоративних прав компанії, що володіли цінною нерухомістю", - відзначили в Антикорупційному бюро.

У відомстві підкреслили: "детективи НАБУ мають докази, що, приймаючи рішення про надання кредиту, посадові особи АТ "Ощадбанк" спиралися на неперевірені, а іноді і підроблені документи, частина з яких створювалася за їх же участю".

Наразі детективи здійснюють невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

Графіки погодинних відключень е/е працюватимуть у понеділок із 8:00 до кінця доби

Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на суму $38,1 млн на підтримку України

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА