16:09 08.10.2018

Ющенко на зустрічі з Лукашенком: Український народ проходить дуже важливу національну школу

2 хв читати
Ющенко на зустрічі з Лукашенком: Український народ проходить дуже важливу національну школу

Екс-президент України Віктор Ющенко зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську, де обговорив низку двосторонніх питань.

Як повідомляє в понеділок прес-служба президента Білорусі, В.Ющенко висловив думку, що на майбутніх в Україні президентських виборах може бути найбільша кількість кандидатів в історії країни.

Він зазначив, що гостра внутрішньополітична дискусія часто не працює на стабілізацію, але український народ проходить дуже важливу національну школу.

"Наразі те, що відбувається не лише в Україні, я згоден, - це велике випробування, це велика проблема для облаштування та нашого життя як нації, країни, і сусідів, і Європи", - зазначив екс-президент України.

Водночас, за його словами, в Україні люди стали більш консолідованими, ніж, наприклад, 5-10 років тому. "Ми протягнули один одному руку більше ніж будь-коли, більше стало єдності", - сказав В.Ющенко.

У свою чергу О.Лукашенко розповів, що Білорусь непокоїть приплив зброї через українсько-білоруський кордон.

"Щодо подій в Україні ви мою позицію знаєте. Ми в жодному разі не хочемо втручатися до подій в Україні. Грубо кажучи, це не наша справа, якщо нас не просять. Хоча, чесно скажу, ми про це поговоримо - вплив подій в Україні на нас дуже великий. Особливо в плані, що нас непокоїть, - приплив зброї через український кордон. Дуже багато ми вилучаємо зброї", - зазначив глава Білоруської держави.

О.Лукашенко також змушений рахуватися з рішенням України щодо виходу з СНД.

"Україна фактично заявила про вихід, але офіційно ця подія ще не настала. І на останньому саміті в Душанбе (Таджикистан) український прапор був присутній, як завжди. Я так розумію, що це процес не одного дня. Напевно, й Україні рвати всякі зв'язки з нашими державами окремо і загалом із СНД невигідно. Тому буде якийсь процес. Мою точку зору ви знаєте. Я завжди говорив про те, що вийти простіше, ніж потім увійти, якщо треба буде. Але це суверенна справа України, ми змушені з цим рахуватися", - сказав білоруський лідер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА