20:11 26.09.2018

Імовірний отруйник Скрипалів міг воювати на сході України - розслідування Bellingcat

2 хв читати
Імовірний отруйник Скрипалів міг воювати на сході України - розслідування Bellingcat

Одного з імовірних отруйників екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері (Велика Британія) Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепига, він міг воювати в Східній Україні, про що свідчить розслідування міжнародної команди журналістів-розслідувачів Bellingcat, оприлюднене в середу.

У матеріалі зазначено, що в грудні 2014 року полковник А.Чепига був удостоєний вищої державної нагороди Росії - героя Російської Федерації "за проведення миротворчої місії". Мається на увазі, що це була секретна місія.

"Формулювання і термін нагородження дають суттєві відомості про те, де була місія полковника Чепиги. У 2014 році в Чечні не було військової діяльності. Росія ще не була залучена у військові дії в Сирії. Єдиний регіон, в якому Росія вела активні військові операції (секретні) на той час, була Східна Україна, що є найбільш імовірним полем його місії, про що свідчить секретність його нагороди", - йдеться в розслідуванні Bellingcat.

На початку березня 2018 року у британському Солсбері у важкому стані було виявлено екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення.

Слідство у Британії заявило, що до отруєння причетні громадяни Росії Олександр Петров та Руслан Боширов, а також повідомило, що у них могло бути ще двоє співучасників.

5 вересня британська поліція заявила, що слідство готове пред'явити обвинувачення двом росіянам у справі про отруєння Скрипалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА