17:11 13.09.2018

У Генпрокуратурі заявляють про відсутність інформації щодо участі екстрадованого до РФ Тимура Тумгоєва в АТО

2 хв читати
У Генпрокуратурі заявляють про відсутність інформації щодо участі екстрадованого до РФ Тимура Тумгоєва в АТО

У Генеральній прокуратурі України спростовують інформацію про участь громадянина РФ Тимура Тумгоєва, екстрадованого 12 вересня, в антитерористичній операції на сході України.

"Позитивний імідж  Т.Х. Тумгоєва у пресі намагаються створити за рахунок поширення інформації про його участь в антитерористичній операції на сході України. Водночас, за весь час розгляду Генеральною прокуратурою України запиту про його видачу (а це більше двох років) будь-яких даних про участь особи в АТО або бажанні брати участь у АТО не надходило, жодного разу про це не заявила сторона захисту", - повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури в четвер.

У повідомленні наголошується, що Т.Тумгоєва російські правоохоронні органи обвинувачують в участі в незаконному збройному формуванні, що структурно належало до угруповання "Ісламська держава" і воювало проти урядових військ у Сирії, і обвинувачений не приховував своєї участі в цій організації.

Також у Генпрокуратурі зазначають, що Т.Тумгоєв двічі, в 2016 та 2017 роках, звертався до органів міграційної служби України із заявою про отримання статусу біженця, "однак підстави для надання статусу біженця встановлені не були". Європейський суд із прав людини також розглянув звернення Т.Тумгоєва, але після вивчення наданих Генпрокуратурою документів скасував дію обмежень щодо екстрадиції.

"Наведена інформація свідчить про дотримання прав іноземного громадянина на території України, відсутності порушень у діях компетентних органів України при його видачі", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат, член Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко у четвер повідомив про видачу українською стороною Росії Т.Тумгоєва, який нібито воював проти російської агресії в Україні. "Українська сторона видала каральним органам РФ Тимура Тумгоєва, екстрадиції якого вимагала ФСБ. Тумгоєв - інгуш, який воював проти московської агресії в Україні", - написав він на своїй сторінці Facebook у четвер.

А.Іллєнко також зазначив, що вважає немислимим видачу Росії будь-кого, "тим більше, коли йдеться про ворогів кремлівського режиму і тих, хто воював за Україну", і в зв'язку з видачею Т.Тумгоєва Москві готує депутатське звернення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА