17:38 03.09.2018

Суд продовжив на два місяці арешт підозрюваного в держзраді екс-помічника прем'єра України Єжова

2 хв читати
Суд продовжив на два місяці арешт підозрюваного в держзраді екс-помічника прем'єра України Єжова

 Голосіївський районний суд Києва продовжив до 1 листопада термін тримання під вартою обвинуваченому в державній зраді колишньому перекладачеві прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіславу Єжову.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Валентин Рибін, на засіданні суду в понеділок, який уже розглядає цю справу по суті, прокурор у повному обсязі зачитав три протоколи обшуку. На його думку, сторона обвинувачення таким чином затягує розгляд справи.

В.Рибін зазначив, що наступне засідання суду відбудеться 8 жовтня. "Тому мій підзахисний місяць сидітиме в СІЗО без розгляду його справи", - зазначив він.

Як повідомлялося, увечері 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну - С.Єжова. Правоохоронці з’ясували, що його завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. За інформацією СБУ, С.Єжов за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур і передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

С.Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок. Раніше він працював у посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України та апараті Верховної Ради. За даними СБУ, затриманий збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, і його діяльність не підпадає під визначення шпигунства. Дружина С.Єжова Юлія Мірошникова має громадянство РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА