14:03 17.08.2018

СБУ має намір розвивати систему захисту критичної інфраструктури України спільно із західними партнерами

2 хв читати
СБУ має намір розвивати систему захисту критичної інфраструктури України спільно із західними партнерами

 Служба безпеки України зацікавлена в залученні методичної та практичної допомоги США, Європейського Союзу та інших країн до розвитку системи стійкості критичної інфраструктури Української держави.

Як повідомляє в п'ятницю прес-центр СБУ, представники української спецслужби взяли участь у круглому столі, присвяченому реформуванню вітчизняної критичної інфраструктури та розширенню хімічної безпеки та захищеності на сході України, який відбувся в Києві під егідою Організації з безпеки і співробітництва в Європі та за участю помічника секретаря з питань захисту інфраструктури Департаменту внутрішньої безпеки США Девіда Вульфа.

Представники державних структур, вітчизняні та іноземні експерти обговорили ключові питання розвитку системи захисту критичної інфраструктури в Україні та створення ефективної законодавчої бази, яку розробляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з СБУ та іншими державними органами.

"Особливу увагу експерти приділили питанням взаємодії державних інституцій та приватного сектора у цій сфері, а також необхідності комплексної оцінки ризиків ключовим об’єктам життєдіяльності, що дасть змогу своєчасно реагувати на можливі кризові ситуації", - йдеться в повідомленні.

"Забезпечення стійкості всіх систем та елементів критичної інфраструктури, виявлення й своєчасне усунення загроз, упровадження ефективних методів щодо нейтралізації ризиків - ось головне завдання спецслужби", - заявив перший заступник начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Андрій Балашов.

Він зазначив, що з огляду на євроінтеграційний вектор розвитку Україна має розвивати національну систему захисту критичної інфраструктури за європейським зразком із розмежуванням компетенції між правоохоронними та спеціальними органами.

"Досвід спецслужб зарубіжних держав - членів НАТО та ЄС є надзвичайно важливим для нашої країни. Тому СБУ зацікавлена у залученні експертної, методичної, практичної допомоги від інституцій Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки й інших країн у процесах свого реформування", - резюмував А.Балашов.

За оцінкою Д.Вульфа, законодавство України у сфері захисту критичної інфраструктури відповідає міжнародним підходам і надає правову основу для співпраці приватних і державних компаній у цьому напрямі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

Три громади Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА