12:11 17.08.2018

Невідомі відкрили стрілянину біля патруля СММ ОБСЄ в районі підконтрольного "ДНР" н. п. Гольмівський

2 хв читати
Невідомі відкрили стрілянину біля патруля СММ ОБСЄ в районі підконтрольного "ДНР" н. п. Гольмівський

Уранці 16 серпня патруль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в складі п'яти співробітників Місії на двох броньованих автомобілях перебував на північно-східній околиці н. п. Гольмівський (непідконтрольний уряду, 49 км на північний схід від Донецька), де зазнав обстрілу з боку невідомих.

"Це був один із двох патрулів СММ, котрі патрулювали з обох боків лінії зіткнення з метою сприяння встановленню режиму припинення вогню та здійснення моніторингу його дотримання задля уможливлення проведення ремонтних робіт робітниками КП «Компанія «Вода Донбасу» на лінії електропередачі, а також робіт із технічного обслуговування камери СММ, установленої на контрольному пункті в’їзду-виїзду в н. п. Майорськ (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька) ", - повідомляється на сайті СММ ОБСЄ.

Троє членів патруля Місії перебували зовні, а двоє залишалися в салонах автомобілів СММ. Озброєний автоматом член збройних формувань і робочий КП "Компанія "Вода Донбасу" розмовляли зі спостерігачами, тоді як двоє інших озброєних членів збройних формувань (також з автоматами) і двоє робітників КП "Компанія "Вода Донбасу" сиділи в припаркованому неподалік фургоні.

"О 09:14 троє членів патруля СММ, які перебували ззовні автомобілів, почули вибух невизначеного походження приблизно за 500 метрів на північ, а затим ще один вибух невизначеного походження орієнтовно за 500 метрів на південно-південний схід, після чого пролунали близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 100–150 метрів на північ і північний захід. За оцінкою, у випадку двох із цих 10 пострілів кулі пролетіли над головами трьох членів патруля Місії, котрі перебували ззовні автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Члени патруля СММ негайно сіли до автомобілів та покинули цей район, після чого благополучно повернулися на передову патрульну базу в н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька). Озброєний чоловік і робочий КП "Компанія "Вода Донбасу" сіли до фургону, на якому вони виїхали з цього району.

"Про цей інцидент СММ поінформувала групу української сторони в Спільному центрі з контролю та координації та збройні формування, а також звернулася з проханням розібратися з ним", - додали в Місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА